Bramborák plněný kuřecím masem je jednoduchý, chutný a originální! - postup přípravy
Tento speciální smažený pokrm potěší každého fanouška kuřecích prsou i bramboráků! Maso je šťavnaté, křehké a zabalené v křupavé krustě z chutných brambor. Vyzkoušejte a nebudete litovat.
Ingredience
Každé z kuřecích prsou nakrájejte na tři tenké plátky. Rozložte je na velké prkénko, zakryjte potravinářskou fólií, sáčkem nebo kuchyňskou utěrkou a rozklepejte je kuchyňskou paličkou. Poté každý z kousků masa ochuťte solí, pepřem a svým oblíbeným kořením. Naskládejte je do mísy na sebe, mísu zakryjte potravinářskou fólií a dejte je takto připravené na 30 minut do lednice, aby se maso dokonale ochutilo.
Brambory oškrábejte, nakrájejte na kostičky a nastrouhejte. Poté vymačkejte a sceďte veškerou přebytečnou tekutinu, která se z nich uvolní. Vezměte hrst nastrouhaných brambor a vymačkejte je v dlaních. Získáte placky, které v sobě nebudou mít prakticky žádnou tekutinu navíc. Poté nastrouhané brambory vložte do velké mísy.
Přidejte do nich vajíčko, směs dochuťte solí a mletým černým pepřem podle chuti a důkladně promíchejte. Následně přidejte mouku a znovu důkladně promíchejte. Nyní můžete z lednice vyndat připravené kuřecí maso. Vezměte plátek masa, rozkrojte jej na šířku a z obou stran jej obalte směsí z nastrouhaných brambor.
Připravte si dostatečně velkou pánev a nalijte do ní malé množství oleje. Rozpalte ho a opékejte na pánvi kuřecí maso v bramboráku, dokud nebe maso hotové a zároveň nebudou brambory nádherně zlaté. Poté je můžete dát na talíř a podávat s tatarskou omáčkou nebo svým oblíbeným dipem. Nezapomeňte k tomu dát nakrájenou zeleninu a vychutnejte si tento chutný, smažený pokrm s celou svou rodinou!