Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramboráky s masovo-zeleninovou směsí

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Bramboráky s masovo-zeleninovou směsí - postup přípravy

Není snad oblíbenějšího jídla, než jsou bramboráky s masovou směsí. Pokud máte rádi i zeleninu, možná vám v té směsi někdy chybí, a proto vyzkoušejte recept od paní Petry Pospíchalové, který se vám určitě bude moc líbit.

Ingredience pro:
1 porce

Masovo-zeleninová směs

Bramboráky

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Maso nakrájejte na drobné kousky. V hluboké pánvi rozehřejte trochu rostlinného oleje a osmahněte na něm zprudka maso dozlatova. Posypejte jej solí, pepřem, kmínem a kořením na čínu, podlijte trochou vody a duste doměkka.

2. KROK

Když je maso v pánvi měkké, přidejte na drobné kousky nakrájenou zeleninu v pořadí od nejtvrdší po jemnou. Zeleninu přidejte takovou, jakou zrovna máte doma, uvedené druhy jsou jen příklad. Když je zelenina orestovaná, vedle v misce rozšlehejte trochu bramborového škrobu s vodou a přilijte jej do pánve se zeleninou a masem, díky čemuž směs získá typickou, lehce slizovitou konzistenci. Vše dochuťte worcesterovou a sójovou omáčkou, promíchejte a odstavte z ohně.

3. KROK

Pro přípravu bramboráků nastrouhejte očištěné syrové brambory, část najemno a část nahrubo. Přidejte k nim mléko, vejce a hladkou mouku, abyste získali řidší těsto, které dochuťte solí, mletým černým pepřem, mletým kmínem, prolisovaným česnekem a trochou majoránky. Na závěr přimíchejte nakrájený salám či jinou uzeninu. Na rozpálené pánvi s trochou rostlinného oleje smažte bramboráky v tenčí vrstvě po obou stranách dozlatova, po osmažení je nechte okapat od přebytečného oleje a podávejte s připravenou masovo-zeleninovou směsí.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů