Bramborová klobása se špekem - postup přípravy
Jestliže chcete ozvláštnit svůj jídelníček a zároveň jej trochu odlehčit, připravte k rodinnému obědu pečenou klobásu, jejíž hlavní součástí jsou namísto masa brambory. Budete nesmírně překvapení, že vypadá jako skutečná od řezníka a chutná navýsost výborně.
Ingredience
Oloupejte brambory a rozmixujte je v mixéru, případně je nastrouhejte. Cibuli nakrájejte najemno a smíchejte ji s brambory. Špek nakrájejte na kostičky, dejte ho na pánev a smažte ho, dokud z něj nebudou zlatavé „škvarky“. Pak vše i s vyškvařeným tukem nalijte k bramborům.
Přidejte česnek, osolte, opepřete a dochuťte mletým bobkovým listem (lze použít i jiné koření dle chuti). Přidejte lžíci krupice a promíchejte. Směsí potom za pomoci narážečky na klobásy naplňte vypraná střeva a konce zavažte.
Dejte klobásy na plech vymazaný olejem. Propíchejte je na několika místech jehlou a vložte plech do předehřáté trouby na 180 až 200 °C. Pečte je, dokud nebudou krásně zlatavé až nahnědlé.