Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramborová klobása se špekem

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Bramborová klobása se špekem - postup přípravy

Jestliže chcete ozvláštnit svůj jídelníček a zároveň jej trochu odlehčit, připravte k rodinnému obědu pečenou klobásu, jejíž hlavní součástí jsou namísto masa brambory. Budete nesmírně překvapení, že vypadá jako skutečná od řezníka a chutná navýsost výborně.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Oloupejte brambory a rozmixujte je v mixéru, případně je nastrouhejte. Cibuli nakrájejte najemno a smíchejte ji s brambory. Špek nakrájejte na kostičky, dejte ho na pánev a smažte ho, dokud z něj nebudou zlatavé „škvarky“. Pak vše i s vyškvařeným tukem nalijte k bramborům.

2. KROK

Přidejte česnek, osolte, opepřete a dochuťte mletým bobkovým listem (lze použít i jiné koření dle chuti). Přidejte lžíci krupice a promíchejte. Směsí potom za pomoci narážečky na klobásy naplňte vypraná střeva a konce zavažte.

3. KROK

Dejte klobásy na plech vymazaný olejem. Propíchejte je na několika místech jehlou a vložte plech do předehřáté trouby na 180 až 200 °C. Pečte je, dokud nebudou krásně zlatavé až nahnědlé.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů