Kořeněné americké brambory - postup přípravy
Nevíte, jak správně ochutit brambory před pečením v troubě? Pak pro vás máme dokonalý tip. Použijte výraznou směs koření podle následujícího receptu a rozhodně neuděláte chybu. Výsledek vás určitě nadchne.
Ingredience
Nejprve si brambory pečlivě operte v teplé vodě a pak je nakrájejte ostrým nožem na čtvrtky. Nyní si k ruce vezměte velký hrnec a vlijte do něj vodu. Tu také do ní vsypte lžičku uzené soli a promíchejte. V tekutině následně vařte do poloměkka nakrájené brambory.
Mezitím se pusťte do přípravy marinády. Do misky si vložte loupaný a prolisovaný česnekový stroužek a přidejte k němu olivový olej dle libosti, mletý pepř, sůl, uzenou papriku, sušené oregano a promíchejte.
Ochucování brambor a jejich pečení v troubě
Na půl uvařené brambory nakonec sceďte a pak na ně nalijte připravenou marinádu z výše uvedeného koření. Zeleninu byste měli dobře promísit, aby se kořenící směs dostala opravdu na každičký kousek brambory. Jednotlivé dílky následně vyskládejte do zapékací misky vymazané olivovým olejem.
Brambory dejte péct do trouby při 200 °C cca 20 minut. Záleží však na vašich zvyklostech se spotřebičem. Gurmáni mohou pokrm posypat i strouhaným sýrem. Ten vytvoří na povrchu křupavou krustu.
Servírování pečených brambor
Tuto výtečnou bramborovou přílohu ovoněnou kořením si můžete dopřát buď s hovězím steakem, kuřecím plátkem či krkovicí. Skvělé ovšem budou pečené americké brambory i jen tak samotné s dipem ze zakysané smetany nebo s tatarkou, kečupem a barbecue omáčkou. Je jen na vás, jak je budete konzumovat. V každém případě přejeme dobrou chuť.