Bramborové karbanátky s houbami a uzeným masem - postup přípravy
Bramborové karbanátky jsou velmi snadný a rychlý pokrm, který s přehledem dokáže nahradit i klasické masové. Hodí se jako hlavní chod, předkrm i svačinka, která je levná a nenáročná na přípravu. Houby a maso lze přitom s trochou fantazie nahradit tím, co vám právě leží v lednici. Nebojte se s receptem experimentovat.
Ingredience
Brambory oloupejte a v osolené vodě je uvařte doměkka. Žampiony očistěte a nakrájejte na menší kostky. Osmažte je na pánvi s trochou rostlinného oleje dozlatova. Cibuli nasekejte najemno a přidejte ji do pánve s opečenými houbami. Posypejte směs solí a pepřem, promíchejte a pokračujte ve společném restování.
Uzené maso nakrájejte na drobné kousky. Uvařené brambory slijte a nechte vychladnout. Pak je drtičem rozmačkejte na kaši a přidejte do ní dvě vajíčka, lžičku soli a trochu mletého černého pepře a vše dobře propracujte do jednolitého těsta.
K těstu přidejte restovanou cibuli s houbami a nasekané uzené maso a všechny přísady dobře promíchejte do homogenní směsi.
Z bramborového těsta odebírejte kousky o velikosti dlaně, formujte z nich šišky a vyskládejte je na plech pokrytý pečicím papírem. Vložte je do trouby péct při teplotě 180 °C po dobu okolo 20 minut, dokud na povrchu nezezlátnou.
Hotové karbanátky ihned čerstvé podávejte spolu se zakysanou smetanou či jinou studenou omáčkou a s čerstvým zeleninovým salátem.