Bramborové krokety plněné sýrem - postup přípravy
Někdy je těžké k jistým pokrmům vybrat vhodnou přílohu, která vás nebude moc stát a zároveň bude jednoduše úžasná. Bramborové krokety plněné sýrem tato kritéria ovšem splňují. A co víc – pochutnáte si na nich, i kdybyste je měli jíst samotné.
Bramborové těsto
Vaječné těsto
Dále
Brambory uvařte dle vašich zvyklostí doměkka. Poté je sceďte, přemístěte do mísy, rozšťouchejte je, přidejte k nim sůl, mouku a důkladně směs promíchejte. Do jiné mísy rozklepněte dvě vejce, trochu je osolte a rozšlehejte metličkou. Přilijte mléko, přisypejte mouku a opět šlehejte. Sýr nakrájejte na malé kostičky.
Těsto naberte lžicí, do jeho středu vložte kostku sýra a vytvarujte z něj kuličku. Tu obalte ze všech stran v rozšlehaném vaječném těstíčku, a nakonec ve strouhance. Postup opakujte, dokud vám nedojde těsto. Poté v hrnci rozehřejte olej a krokety v něm smažte dozlatova. Během smažení je pravidelně otáčejte, aby se opekly rovnoměrně ze všech stran. Poté máte hotovo, dobrou chuť!