Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Slané cuketové placky

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 6 minut

Slané cuketové placky - postup přípravy

Koncem prázdnin najdete cukety úplně všude, nejen v zapečených bramborách a řízcích, ale také v muffinech, palačinkách či plackách. Připravte si je také, jsou skvělé.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Cukety omyjte a osušte, odkrojte oba konce a nastrouhejte je na hrubém struhadle. Z cuket rukama důkladně vyždímejte veškerou šťávu a dužninu vložte do misky. Vyklepněte k ní dvě vajíčka a přidejte nahrubo nastrouhaný sýr.

Pět až sedm kusů jarních cibulek očistěte a nasekejte na kolečka, která přidejte do mísy k ostatním surovinám. Prolisujte do mísy také česnek a přihoďte zakysanou smetanu, asi čtvrt lžičky soli a čtyři vrchovaté lžíce hladké mouky. Všechny ingredience důkladně promíchejte, abyste získali husté těsto.

2. KROK

Dno pánve potřete trochou rostlinného oleje a rozprostřete po celé ploše trochu cuketového těsta. Na středním ohni smažte placku pod pokličkou po obou stranách asi 3 minuty dozlatova. Po dosmažení placky ihned podávejte samotné nebo spolu s masem, zeleninou a vaší oblíbenou studenou omáčkou.

3. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů