Bramborové kuličky s mletým masem - postup přípravy
Ohrnuje vaše mlsná rodina nos nad klasickými vařenými bramborami a masovým plátkem? Pak jim připravte něco nezvyklého a delikátního. Tyto bramborové kuličky s mletým masem si zamiluje i ten největší mlsoun. Unesení z nich budete dozajista i vy samotní. Servírovat je klidně můžete i drahocenné návštěvě.
Ingredience
Uvařené brambory si nejprve rozšťouchejte v hrnci na pyré, pak k nim přidejte jeden vaječný bílek, změklé máslo, mléko, jemně nasekaný čerstvý kopr, dochuťte mletým pepřem, solí a důkladně promíchejte.
Nyní se pusťte ještě do dochucování mletého masa. K němu přidejte lisované stroužky česneku, jemně nakrájenou cibuli, sůl, pepř, jedno vejce a propojte pomocí rukou.
Z masové směsi následně tvořte menší koule, cca o průměru dva centimetry. Do každé vložte kousek sýra.
V další fázi je nutné udělat si z bramborového těsta placičky a do těch zabalit kuličky mletého masa.
Jednotlivé kusy pak vyskládejte do plechu vystlaného pečícím papírem, povrch koulí pomažte rozšlehaným žloutkem a dejte péct do trouby na 30 až 35 minut při teplotě 190 °C.
Upečené bramborové kuličky servírujte například se zeleninovým salátkem, nebo s nakládanou zeleninkou ve sladkokyselém nálevu. Pokud chcete docílit křupavé krusty na povrchu pokrmu, můžete jej zastrouhat tvrdým sýrem při dopékání posledních pět minut. Přejeme vám dobrou chuť.