Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hustá fazolová polévka s klobásou a zeleninou

1,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Hustá fazolová polévka s klobásou a zeleninou - postup přípravy

Pokud máte doma plechovku fazolí, trochu brambor a klobásu (či jinou uzeninu), můžete si uvařit snadný a velmi vydatný pokrm okořeněný mimo jiné i troškou chilli. Pokud ovšem nepatříte mezi fanoušky ostrých jídel, lze ho jednoduše vynechat.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Nakrájejte si dopředu všechny suroviny, ať se vám lépe pracuje. Klobásu nakrájejte na kolečka, cibuli na malé kostičky, mrkev na půlkolečka, brambory na kostky, papriku a rajče na kostičky a feferonku na kolečka. Do hrnce dejte olej a pět minut na něm smažte klobásu. Pak ji vyndejte stranou.

2. KROK

Do hrnce dejte smažit cibuli a chvíli smažte. Poté přidávejte suroviny v tomto pořadí a vždy zamíchejte a chvíli počkejte, než přidáte další. K cibuli tedy přidejte mrkev, poté brambory, pak papriku a nakonec feferonku. Následně do směsi prolisujte česnek, osolte ji a přidejte sladkou papriku a rozmarýn. Za stálého míchání vše vařte 10 minut.

3. KROK

Poté do hrnce dejte rajče a vraťte osmaženou klobásu. Přilijte 400 mililitrů vody a přiveďte vše k varu. Pak přidejte konzervované fazole v tomatě. Přikryjte hrnec pokličkou a na středním plameni vařte polévku cca 20 minut. Pak si nasekejte trochu petrželky, zamíchejte ji do polévky a servírujte.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů