Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tulipány z vařených vajec s lahodnou náplní

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Tulipány z vařených vajec s lahodnou náplní - postup přípravy

Pokud vám zbyla po Velikonocích z výslužky nějaká vejce, udělejte z nich tulipány podle receptu paní Gabriely Bočkové. Pokrm můžete podávat ke snídani nebo jako předkrm.

Ingredience pro:
5 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vařte v osolené vodě po dobu 10 minut, poté je nechte vychladnout a oloupejte je. 

Poznámka: Vejce obsahují sůl, která se z nich vyvaří. Tomu zabráníte osolením vody. Vejce jsou pak chutnější a výživnější.

2. KROK

Z vajec opatrně vyndejte žloutky a bílky odložte bokem pro pozdější použití. Žloutky smíchejte v míse s majonézou, hořčicí, solí a pepřem a směs vložte do cukrářského sáčku s ozdobnou hlavicí, pomocí kterého naplňte vaječné bílky. 

Tip: Plněné vaječné tulipány podávejte s jarní cibulkou, která připomíná stonek. 

3. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů