Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Slaný koláč s vejci a jarní cibulkou

1,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Slaný koláč s vejci a jarní cibulkou - postup přípravy

Při volné neděli máte dokonalou šanci si trochu přivstat a překvapit svou rodinu touto lahodnou snídaní. Na přípravě tohoto koláče není nic složitého a rozhodně díky němu všem rozjasníte den hned z rána.

Ingredience pro:
1 porce

Těsto

Směs z jarní cibulky

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Dvě vejce dejte uvařit natvrdo, mezitím si připravte těsto. Zbylé dvě vejce rozšlehejte metličkou a smíchejte s rozpuštěným máslem a kefírem (lze nahradit bílým jogurtem). Zvlášť promíchejte mouku s práškem do pečiva a poté přimíchejte ke směsi z kefíru. Jakmile jsou vejce uvařená, nakrájejte jarní cibulku nadrobno a nechejte ji zlehka osmažit na rozpáleném oleji, aby změkla.

2. KROK

Vejce nakrájejte na kostičky, přidejte je k cibulce, osolte, opepřete a promíchejte. Poté směs přidejte k těstu. Kulatou pečicí formu vymažte rostlinným olejem a výslednou směs do něj nalijte. Vložte do předehřáté trouby na 200 stupňů péct na 35 minut. Koláč podávejte teplý, dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů