Bramborový koláč s vejci a petrželkou

ČAS PŘÍPRAVY
15 minut
ČAS VAŘENÍ
20 minut
NÁROČNOST
Snadná

Bramborový koláč s vejci a petrželkou - postup přípravy

Jednou za čas neuškodí si na svačinu, snídani či večeři dát pořádně tučnou smaženou pochoutku. Kombinace vajec, brambor a petrželky je v tomto pojetí naprosto dokonalá a ani ve výsledku nebudete litovat, že nebyla ukázkovým příkladem zdravé stravy.
1. KROK

Brambory důkladně omyjte, oloupejte a nastrouhejte na proužky speciální škrabkou, případně použijte běžné hrubé struhadlo. Umístěte je do mísy a zalijte studenou vodou, nechejte odležet 3 minuty. Připravte si misku. Petrželku nasekejte nadrobno a vložte do misky, rozklepněte k ní tři vejce, okořeňte paprikou a pepřem a důkladně promíchejte metličkou. Odleželé brambory přeceďte a okapané vložte do větší mísy, zasypejte moukou a ručně promíchejte odspoda nahoru.

2. KROK

Přilijte směs z petrželky a vajec a opět promíchejte. Na pánvi rozpalte rostlinný olej a dejte smažit první polovinu bramborové směsi. Sýr nakrájejte na tenčí plátky, poklaďte jej na smažící se bramborovou směs a zalijte její druhou polovinou. Přikryjte pokličkou a smažte dozlatova. Poté koláč obraťte na druhou stranu, postup opakujte a můžete podávat. Dobrou chuť!

3. KROK

Videopostup krok za krokem

Galerie

Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 437 hlasů
Nahlásit chybu
71 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt