Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramborový koláč s vejci a petrželkou

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Bramborový koláč s vejci a petrželkou - postup přípravy

Jednou za čas neuškodí si na svačinu, snídani či večeři dát pořádně tučnou smaženou pochoutku. Kombinace vajec, brambor a petrželky je v tomto pojetí naprosto dokonalá a ani ve výsledku nebudete litovat, že nebyla ukázkovým příkladem zdravé stravy.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Brambory důkladně omyjte, oloupejte a nastrouhejte na proužky speciální škrabkou, případně použijte běžné hrubé struhadlo. Umístěte je do mísy a zalijte studenou vodou, nechejte odležet 3 minuty. Připravte si misku. Petrželku nasekejte nadrobno a vložte do misky, rozklepněte k ní tři vejce, okořeňte paprikou a pepřem a důkladně promíchejte metličkou. Odleželé brambory přeceďte a okapané vložte do větší mísy, zasypejte moukou a ručně promíchejte odspoda nahoru.

2. KROK

Přilijte směs z petrželky a vajec a opět promíchejte. Na pánvi rozpalte rostlinný olej a dejte smažit první polovinu bramborové směsi. Sýr nakrájejte na tenčí plátky, poklaďte jej na smažící se bramborovou směs a zalijte její druhou polovinou. Přikryjte pokličkou a smažte dozlatova. Poté koláč obraťte na druhou stranu, postup opakujte a můžete podávat. Dobrou chuť!

3. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů