Bramborový salát s rukolou a sýrem Feta - postup přípravy
Bramborový salát s rukolou je originální alternativa klasického salátu s brambory. Výhodou receptu je, že neobsahuje majonézu a mohou si na něm pochutnat i dietáři.
Ingredience
Dresink
Neoloupané brambory očistěte a vložte je do hrnce se studenou vodou, ve které je vařte pod pokličkou 20 minut. Zatímco se brambory vaří, připravte zeleninu.
Poznámka: Vodu v hrnci můžete mírně osolit. Není to ale nutné.
Jarní cibulku nakrájejte nadrobno a vložte ji do mísy, kde ji smíchejte s nakrájenými cherry rajčaty a olivami. Na kousky nakrájejte také sýr Feta. Poté připravte dresink.
V menší misce smíchejte prolisovaný česnek, olej, ocet, sůl a pepř. Následně sceďte uvařené brambory a i se slupkou je nakrájejte na menší kusy, které vložte do větší mísy, kde je smíchejte s nakrájenou zeleninou, sýrem Feta a omytou nasekanou rukolou.
Salát zalijte připraveným dresinkem, důkladně zamíchejte a můžete servírovat.
Tip: Salát chutná skvěle také vychlazený. V takovém případě vložte salát před podáváním aspoň na 30 minut do lednice.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Tak lahodné!