Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramborový salát s rukolou a sýrem Feta

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Bramborový salát s rukolou a sýrem Feta - postup přípravy

Bramborový salát s rukolou je originální alternativa klasického salátu s brambory. Výhodou receptu je, že neobsahuje majonézu a mohou si na něm pochutnat i dietáři.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Dresink

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Neoloupané brambory očistěte a vložte je do hrnce se studenou vodou, ve které je vařte pod pokličkou 20 minut. Zatímco se brambory vaří, připravte zeleninu. 

Poznámka: Vodu v hrnci můžete mírně osolit. Není to ale nutné.

2. KROK

Jarní cibulku nakrájejte nadrobno a vložte ji do mísy, kde ji smíchejte s nakrájenými cherry rajčaty a olivami. Na kousky nakrájejte také sýr Feta. Poté připravte dresink. 

3. KROK

V menší misce smíchejte prolisovaný česnek, olej, ocet, sůl a pepř. Následně sceďte uvařené brambory a i se slupkou je nakrájejte na menší kusy, které vložte do větší mísy, kde je smíchejte s nakrájenou zeleninou, sýrem Feta a omytou nasekanou rukolou.

4. KROK

Salát zalijte připraveným dresinkem, důkladně zamíchejte a můžete servírovat. 

Tip: Salát chutná skvěle také vychlazený. V takovém případě vložte salát před podáváním aspoň na 30 minut do lednice.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Tak lahodné!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů