Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Salát z hlávkového zelí s koprem

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut

Salát z hlávkového zelí s koprem - postup přípravy

Připravte si jednoduchý salát z hlávkového zelí, který je zajímavý chutí přidaného kopru. Salát můžete podávat jako přílohu k masu nebo si na něm pochutnat jen tak.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Zelí nakrájejte na velmi jemné proužky a rozprostřete je na prkénko. Nyní po celém jeho povrchu posypte zelí cukrem a rukama jej prohněťte, aby se cukr dostal úplně všude.

2. KROK

Poznámka: Na krouhání zelí si dejte záležet. Proužky zelí by měly být co nejtenčí, aby byl salát jemný a příjemně se jedl. 

3. KROK

Citron rozkrojte a zelí šťávou z citronu pokapejte. Následně omyjte a nakrájejte nejprve stonky kopru a poté nakrájejte také vršky kopru, které vmíchejte k nakrájeným stonkům. Zelí s koprem vložte do mísy a ingredience dobře promíchejte. 

4. KROK

Poznámka: Hotový salát vložte do lednice a před podáváním chlaďte minimálně 30 minut. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů