Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hovězí s mrkví a bramborovou kaší

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 143 minut

Hovězí s mrkví a bramborovou kaší - postup přípravy

Hovězí s mrkví, podle paní Ivany Reisingerové, je na první pohled lákavý pokrm, který obsahuje křehké a šťavnaté maso. Recept je snadný a zvládnou ho i začátečníci.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V pánvi rozpusťte máslo a smažte na něm cibuli 3–4 minuty, do hněda. Maso nakrájejte na větší kousky, obalte je v mouce a následně je přidejte do pánve k cibuli.

2. KROK

Maso smažte ze všech stran přibližně 4 minuty a poté směs ochuťte tymiánem, solí a pepřem. Směs zalijte vývarem, pánev přikryjte pokličkou a vše duste na mírném ohni přibližně 2 hodiny, do změknutí masa. 

3. KROK

Na závěr přidejte do pánve nakrájenou oloupanou mrkev a pokrm duste dalších 15 minut, do změknutí mrkve. Poté přimíchejte petrželku – pokrm už nevařte.

Poznámka: Hovězí s mrkví podávejte společně s bramborovou kaší, kterou vytvoříte vyšleháním uvařených brambor s máslem, solí a mlékem či smetanou.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů