Brynzové pirohy s anglickou slaninou a dipem - postup přípravy
Brynzové pirohy jsou skvělou volbou, pokud chcete ochutnat tradiční a chutné jídlo, připravené s minimální námahou. Můžete je servírovat jako hlavní chod i svačinku.
Těsto
Náplň
Dip
Na posypání
Brambory očistěte a vařte je v osolené vodě 20 minut. Poté je nechte vychladnout, oloupejte je a nastrouhejte je najemno. Slaninu nakrájejte na kostky a vložte ji do hrnce, kde ji smažte přibližně 3–4 minuty, poté ji odstavte z tepla.
Z brambor odeberte 100 g, které v jiné misce smíchejte s brynzou a trochou soli. Do zbytku brambor přidejte vejce, polohrubou mouku, sůl a vypracujte těsto.
Poznámka: Pokud je to potřeba, přidejte více mouky, aby se těsto příliš nelepilo.
Těsto vyválejte na plát o výšce 0,5 cm a formou na pirohy vykrojte kolečka, do jejichž středu vložte asi lžíci náplně.
Tip: Nemáte-li vykrajovátko, můžete použít sklenici o větším průměru a okraje vykrojených koleček k sobě spojte pomocí vidličky.
Každé kolečko vložte do formy na pirohy a těsto uzavřete. Hotové pirohy vložte do vroucí vody, ve které je vařte 10 minut. Poté, co vyplavou na povrch, vařte je další 1–2 minuty.
Na závěr vytvořte dip smícháním brynzy se zakysanou smetanou.
Tip: Brynzové pirohy servírujte posypané osmaženou slaninou, nasekanou pažitkou a s připraveným dipem. Místo pažitky můžete použít jarní cibulku.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Viktor Nagy