Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Brynzové pirohy s anglickou slaninou a dipem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 36 minut

Brynzové pirohy s anglickou slaninou a dipem - postup přípravy

Brynzové pirohy jsou skvělou volbou, pokud chcete ochutnat tradiční a chutné jídlo, připravené s minimální námahou. Můžete je servírovat jako hlavní chod i svačinku.

Ingredience pro:
9 kusů
+ -

Těsto

Náplň

Dip

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Brambory očistěte a vařte je v osolené vodě 20 minut. Poté je nechte vychladnout, oloupejte je a nastrouhejte je najemno. Slaninu nakrájejte na kostky a vložte ji do hrnce, kde ji smažte přibližně 3–4 minuty, poté ji odstavte z tepla. 

2. KROK

Z brambor odeberte 100 g, které v jiné misce smíchejte s brynzou a trochou soli. Do zbytku brambor přidejte vejce, polohrubou mouku, sůl a vypracujte těsto.

Poznámka: Pokud je to potřeba, přidejte více mouky, aby se těsto příliš nelepilo.

3. KROK

Těsto vyválejte na plát o výšce 0,5 cm a formou na pirohy vykrojte kolečka, do jejichž středu vložte asi lžíci náplně. 

Tip: Nemáte-li vykrajovátko, můžete použít sklenici o větším průměru a okraje vykrojených koleček k sobě spojte pomocí vidličky.

4. KROK

Každé kolečko vložte do formy na pirohy a těsto uzavřete. Hotové pirohy vložte do vroucí vody, ve které je vařte 10 minut. Poté, co vyplavou na povrch, vařte je další 1–2 minuty. 

5. KROK

Na závěr vytvořte dip smícháním brynzy se zakysanou smetanou. 

Tip: Brynzové pirohy servírujte posypané osmaženou slaninou, nasekanou pažitkou a s připraveným dipem. Místo pažitky můžete použít jarní cibulku.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Viktor Nagy

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů