Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Fazole s uzeným masem a mrkví

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 90 minut

Fazole s uzeným masem a mrkví - postup přípravy

Skvělý vydatný oběd můžete udělat z uzeného masa a fazolí. Pokud máte rádi pikantní jídla, neváhejte přidat chilli papričku, chuď pokrmu tak bude ještě výraznější.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Dejte fazole do mísy a zalijte je litrem vody. Nechte je celou noc namáčet. Druhý den vodu slijte a propláchněte je. Dejte do hrnce opět litr vody, přisypejte fazole, přiveďte k varu a vařte 5 minut. Pak vodu slijte a fazole propláchněte.

2. KROK

Během vaření si nakrájejte cibule na kostičky. Dále očistěte mrkev a nastrouhejte ji na hrubém struhadle. Uzené koleno omyjte a nakrájejte na menší kusy, uzenou slaninu nakrájejte na kostičky.

3. KROK

Dejte do hrnce 3 lžíce oleje, rozpalte ho a dejte na něj smažit cibuli a mrkev. Obojí smažte 3 minuty a míchejte. Pak přidejte maso se slaninou a smažte za občasného míchání asi 5 minut. Do hrnce přidejte fazole a přilijte 2 litry vody. Nechte vše asi hodinu vařit, aby fazole změkly, pokud bude potřeba, můžete i déle.

4. KROK

Poté přidejte sůl, podravku, pepř a pálivou papriku, zamíchejte a vařte 2 minuty. Ochutnejte fazole a v případě potřeby vše ještě dochuťte.

5. KROK

Nasekejte česnek, dejte na pánev 3 lžíce oleje a krátce ho osmahněte. Pozor, nesmí se spálit! Pak přidejte mouku a na slabém plameni vše zarestujte. Přidejte sladkou papriku a krátce ji prosmahněte. Poté přilijte do pánve trochu vody z hrnce, důkladně promíchejte a vlijte obsah pánve do vroucích fazolí. Zamíchejte, nechte 10 minut provařit a můžete servírovat.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Moje kuchyně Tanja

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů