Bublanina s jahodami a jahodovým pudinkem - postup přípravy
Bublaninu nemusíte dělat klasicky s třešněmi. Jde pokrýt čerstvými jahodami a jahodovým pudinkem podle receptu, který nám poskytla paní Vladimíra Bosáková.
Na těsto
Na náplň
Do mísy dejte vaječné žloutky, bílky si odložte. Přidejte do ní cukr a ušlehejte žloutky s cukrem do pěny. Poté přidejte všechny zbývající ingredience a promíchejte. Z bílků následně vyšlehejte tuhý sníh a opatrně ho vmíchejte do těsta tak, aby zůstalo co nejvíce nadýchané.
Plech vyložte pečícím papírem a těsto na něj vylijte. Troubu rozehřejte na 180 °C a pečte, dokud nebude korpus propečený. Vyzkoušejte to například párátkem. Potom ho vytáhněte z trouby a nechte vychladnout.
Očistěte jahody a plody rovnoměrně rozložte na vychladlý korpus. Ale ne těsně k sobě, nechte mezi nimi volný prostor. Jahodový pudink uvařte podle receptu, jen místo mléka použijte vodu. Cukru dejte podle vaší chuti. Pak horký pudink nalijte rovnoměrně na korpus s jahodami, nechte vychladnout a ztuhnout a poté servírujte.