Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bublanina s jahodami a jahodovým pudinkem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Bublanina s jahodami a jahodovým pudinkem - postup přípravy

Bublaninu nemusíte dělat klasicky s třešněmi. Jde pokrýt čerstvými jahodami a jahodovým pudinkem podle receptu, který nám poskytla paní Vladimíra Bosáková.

Ingredience pro:
1 porce

Na těsto

Na náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do mísy dejte vaječné žloutky, bílky si odložte. Přidejte do ní cukr a ušlehejte žloutky s cukrem do pěny. Poté přidejte všechny zbývající ingredience a promíchejte. Z bílků následně vyšlehejte tuhý sníh a opatrně ho vmíchejte do těsta tak, aby zůstalo co nejvíce nadýchané.

2. KROK

Plech vyložte pečícím papírem a těsto na něj vylijte. Troubu rozehřejte na 180 °C a pečte, dokud nebude korpus propečený. Vyzkoušejte to například párátkem. Potom ho vytáhněte z trouby a nechte vychladnout.

3. KROK

Očistěte jahody a plody rovnoměrně rozložte na vychladlý korpus. Ale ne těsně k sobě, nechte mezi nimi volný prostor. Jahodový pudink uvařte podle receptu, jen místo mléka použijte vodu. Cukru dejte podle vaší chuti. Pak horký pudink nalijte rovnoměrně na korpus s jahodami, nechte vychladnout a ztuhnout a poté servírujte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů