Bůček v hořčičné omáčce s těstovinami - postup přípravy
Bůček v hořčičné omáčce je skvělou kombinací šťavnatého masa a aromatické omáčky. Připravte si ho podle snadného receptu z Youtube kanálu, Vaříme s Mozkem.
Základ
Příloha
Cibuli nakrájejte nadrobno a odložte ji bokem. Vepřový libový bůček nakrájejte na plátky, které ochuťte solí, pepřem a plnotučnou hořčicí.
Maso obalte v mouce z obou stran a smažte ho na oleji, z každé strany, přibližně 4 minuty. Poté ho dejte stranou a na výpeku smažte, 2–3 minuty, cibuli.
Cibuli zaprašte hladkou moukou, vmíchejte do ní hořčici a pokračujte ve smažení další minutu. Cibuli přendejte do jiného hrnce, kde ji zalijte vývarem, ve kterém ji důkladně rozmíchejte.
Do směsi přidejte drcený kmín s kuličkami jalovce a tekutinu přiveďte k varu – potrvá to přibližně 3 minuty. Následně do ní vložte maso a vařte ho, pod pokličkou, přibližně 1 hodinu, doměkka.
Poznámka: Je-li to nutné, pokrm dosolte.
Bůček v hořčičné omáčce servírujte s těstovinami, které posypte trochou petrželky.
Tip: Těstoviny vařte v osolené vodě tak dlouho, jak je uvedeno na obalu konkrétního produktu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem