Vepřové koleno na pivu s cibulí a česnekem - postup přípravy
Vyzkoušejte tento recept, který obsahuje fintu, jež vám umožní upéct to nejkřehčí vepřové koleno na pivu, jaké jste kdy jedli. Přípravu zvládnou i začátečníci.
Ingredience
Maso smažte na pánvi s rozpáleným olejem, přibližně 4 minuty, ze všech stran. Jakmile se maso zatáhne, posypte ho solí a pepřem a přidejte k němu celé, neoloupané, stroužky česneku s nahrubo nakrájenou cibulí.
Tip: K přípravě pokrmu použijte nádobí, které je vhodné k pečení v troubě.
Maso posypte mletou sladkou paprikou a zeleninu restujte 2–3 minuty, za občasného promíchání. Na závěr do pánve přidejte snítky oregana a vše podlijte pivem.
Pokrm vařte asi 10–15 minut, za občasného míchání, dokud se z něj neodpaří alkohol. Poté pánev zakryjte alobalem a maso pečte v předehřáté troubě na 220 °C po dobu 1 hodiny.
Poznámka: Po jedné hodině troubu vypněte a vepřové koleno na pivu v ní nechte ještě 2 hodiny odpočívat. Díky tomu bude maso křehké.
Jakmile si upečené maso odpočine, vyjměte ho z trouby a pomažte ho výpekem po celém jeho povrchu. Poté ho vraťte zpět do trouby, tentokrát bez alobalu. Následně pokračujte v pečení při 220 °C dalších 10–15 minut.
Tip: Před podáváním maso znovu potřete výpekem. Pokrm můžete servírovat s pečivem nebo brambory. K masu se skvěle hodí také křen, beraní rohy a feferonka.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Cocina con Carmen