Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Buchta s rybízem a drobenkou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Buchta s rybízem a drobenkou - postup přípravy

Připravte si nadýchaný dezert podle receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou. Má jemnou strukturu, příjemně sladko-kyselou chuť a doslova se rozplývá v ústech.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Základ

Drobenka

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mouku smíchejte s třtinovým cukrem, mlékem, olejem, vejcem a kypřicím práškem do pečiva. 

Poznámka: Suché ingredience prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky. 

2. KROK

Do vzniklého těsta vmíchejte červený rybíz a směsí naplňte formu na pečení, vyloženou pečicím papírem.

Poznámka: Asi hrst rybízu si odložte bokem na závěrečné posypání těsta.

3. KROK

Těsto posypte rybízem, cukrem, drobenkou a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 30 minut.

Tip: Zda je těsto upečené, otestujte pomocí špejle, kterou je nutné vytáhnout čistou.

4. KROK

Buchtu s rybízem nechte vychladnout a poté ji servírujte nakrájenou na kousky. 

Poznámka: Nižší teplota dezertu zajistí, že bude lépe stravitelný.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů