Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Buchta „Šalamoun“ podle hrnkového receptu

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Buchta „Šalamoun“ podle hrnkového receptu - postup přípravy

Buchta nazývaná Šalamoun je dobrou volbou pro všechny milovníky kakaového pečiva, navíc je krásně vláčná. Recept nám poskytla paní Petra Pospíchalová.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do rendlíku nalijte vodu, přidejte cukr, heru a kakao a směs svařte. Hrnek směsi odeberte a schovejte na později, zbytek nalijte do mísy. Až vychladne, přidejte mouku, prášek do pečiva, vejce a vanilkový cukr a vymíchejte těsto.

2. KROK

Formu vyložte pečicím papírem nebo ji vymažte a vysypejte moukou a nalijte dovnitř těsto. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 170 °C a pečte těsto, dokud nebude hotové a nepřestane se lepit na špejli.

3. KROK

Na ještě horkou buchtu pak rovnoměrně nalijte odebranou směs z hrnku a nechte vychladnout. Buchtu je možné posypat kokosem nebo nasekanými ořechy.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů