Čebureky ze zelných listů - postup přípravy
Klasický čeburek, tedy smažená kapsa z těsta, jež je plněna mletým masem, je už dávno passé. Ovšem varianta se zelnými listy, to už je jiná pohádka. Jen si ji zkuste a posuďte sami.
Obal
Těsto
Náplň
Na smažení
Ze zelné hlávky odřežte stopku a nechejte ji vařit ve vroucí vodě po dobu 10 minut. Po vytažení ji rozdělte na jednotlivé listy. Cibuli rozmixujte či nakrájejte nadrobno. Mrkev nastrouhejte.
Na rozpáleném oleji orestujte cibulku a po chvíli k ní přihoďte i nastrouhanou mrkev. Maso dejte do hluboké mísy, osolte jej, opepřete a přidejte další koření dle vaší chuti. Dodejte k němu smaženou cibulku s mrkví a důkladně promíchejte.
Ze zelného listu vždy odřežte žebro (pevný, světlejší střed listu) viz video a na jednu jeho polovinu naneste přiměřené množství náplně. Přimáčkněte druhou polovinou a postup opakujte, dokud vám nedojde náplň.
Do dostatečně velké zapékací mísy rozklepněte vejce, osolte, opepřete, přidejte mouku a důkladně promíchejte. Na pánvi rozpalte rostlinný olej a každý čeburek důkladně ponořte do těstíčka. Takto obalený jej dejte smažit pod pokličkou z obou stran dozlatova. Jakmile osmažíte všechny kusy, můžete podávat. Dobrou chuť!