Domácí bylinková sůl s cibulí a koprem - postup přípravy
Připravte si jedinečné dochucovadlo jen z 5 ingrediencí, které můžete použít do salátů, polévek nebo masových pokrmů. Domácí bylinková sůl je snadná na přípravu.
Ingredience
Celer nakrájejte na tenké proužky, které vyskládejte na sušicí síto, společně s nakrájenou cibulí. Na druhé síto rozprostřete petrželku a na další kopr.
Všechna síta vložte do dehydrátoru potravin a suroviny sušte při 50 °C po dobu 5,5 hodiny. Poté je rozmixujte na jemný prášek, který smíchejte se solí.
Domácí bylinkovou sůl uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě na tmavém místě.
Tip: Tato sůl se skvěle hodí k dochucování mas, polévek, salátů i pomazánek.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Вкусная минутка