Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí bylinková sůl s cibulí a koprem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 7 minut
čas vaření Vaření: 330 minut

Domácí bylinková sůl s cibulí a koprem - postup přípravy

Připravte si jedinečné dochucovadlo jen z 5 ingrediencí, které můžete použít do salátů, polévek nebo masových pokrmů. Domácí bylinková sůl je snadná na přípravu.

Ingredience pro:
1 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Celer nakrájejte na tenké proužky, které vyskládejte na sušicí síto, společně s nakrájenou cibulí. Na druhé síto rozprostřete petrželku a na další kopr. 

2. KROK

Všechna síta vložte do dehydrátoru potravin a suroviny sušte při 50 °C po dobu 5,5 hodiny. Poté je rozmixujte na jemný prášek, který smíchejte se solí. 

3. KROK

Domácí bylinkovou sůl uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě na tmavém místě. 

Tip: Tato sůl se skvěle hodí k dochucování mas, polévek, salátů i pomazánek.

4. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů