Červená čočka s uzeným masem - postup přípravy
Nemáte-li čas na vaření a chcete si pochutnat, uvařte si červenou čočku s uzeným podle receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou. Zvládnou ji i začátečníci.
Základ
Na smažení
Další ingredience
V hrnci s rozpáleným olejem smažte polovinu nadrobno nakrájené cibule po dobu 2–3 minut. Po této době k cibuli přidejte propláchnutou červenou čočku, vše zalijte vodou a ochuťte solí s pepřem.
Tip: Místo vody můžete použít vývar. Použijte takové množství, aby byla čočka zcela ponořená.
Směs vařte 20 minut, do změknutí čočky a poté do ní vmíchejte ocet a případně ji dosolte. Červenou čočku servírujte s plátkem uzeného masa, vařeným vejcem a nakládanou okurkou.
Tip: Máte-li rádi sladší čočku, vmíchejte do ní trochu cukru.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou