Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Červená čočka s uzeným masem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 23 minut

Červená čočka s uzeným masem - postup přípravy

Nemáte-li čas na vaření a chcete si pochutnat, uvařte si červenou čočku s uzeným podle receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou. Zvládnou ji i začátečníci.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Základ

Na smažení

Další ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V hrnci s rozpáleným olejem smažte polovinu nadrobno nakrájené cibule po dobu 2–3 minut. Po této době k cibuli přidejte propláchnutou červenou čočku, vše zalijte vodou a ochuťte solí s pepřem. 

Tip: Místo vody můžete použít vývar. Použijte takové množství, aby byla čočka zcela ponořená.

2. KROK

Směs vařte 20 minut, do změknutí čočky a poté do ní vmíchejte ocet a případně ji dosolte. Červenou čočku servírujte s plátkem uzeného masa, vařeným vejcem a nakládanou okurkou. 

Tip: Máte-li rádi sladší čočku, vmíchejte do ní trochu cukru. 

3. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

5. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů