Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Česneková tinktura

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut

Česneková tinktura - postup přípravy

Málokdo by asi řekl, že právě česnek je využíván samotnými mnichy na spoustu zdravotních neduhů. Tato tinktura dokáže snížit cholesterol, pročistit krev, zlepšit funkci ledvin a jater a v neposlední řadě se vám s ní bude i lépe hubnout, jelikož pomáhá odstraňovat nahromaděný tuk.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Oloupaný česnek prolisujte do zavařovací sklenice. Zalijte ho alkoholem a důkladně směs promíchejte. Poté sklenici zavřete a dejte ji na 10 dní odležet do lednice. Směs promíchejte a zavřete ji opět do sklenice, tentokrát ji nechejte v lednici další 3 dny. Následně je lék připraven. Užívání tinktury má svá pravidla.

2. KROK

Třikrát denně byste si měli dát dávku, která se pět dnů postupně zvyšuje. První den si dáte jako první dávku 1 kapku, druhou dávku 2 kapky a třetí dávku 3 kapky. Další den začínáte na 4 kapkách. Takto pokračujete, dokud nedosáhnete dávky 15 kapek. Poté začnete dávky po dobu dalších pěti dnů postupně snižovat, opět stejným způsobem. Tento proces byste měli opakovat jednou za 5 až 6 let.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů