Česneková tinktura - postup přípravy
Málokdo by asi řekl, že právě česnek je využíván samotnými mnichy na spoustu zdravotních neduhů. Tato tinktura dokáže snížit cholesterol, pročistit krev, zlepšit funkci ledvin a jater a v neposlední řadě se vám s ní bude i lépe hubnout, jelikož pomáhá odstraňovat nahromaděný tuk.
Ingredience
Oloupaný česnek prolisujte do zavařovací sklenice. Zalijte ho alkoholem a důkladně směs promíchejte. Poté sklenici zavřete a dejte ji na 10 dní odležet do lednice. Směs promíchejte a zavřete ji opět do sklenice, tentokrát ji nechejte v lednici další 3 dny. Následně je lék připraven. Užívání tinktury má svá pravidla.
Třikrát denně byste si měli dát dávku, která se pět dnů postupně zvyšuje. První den si dáte jako první dávku 1 kapku, druhou dávku 2 kapky a třetí dávku 3 kapky. Další den začínáte na 4 kapkách. Takto pokračujete, dokud nedosáhnete dávky 15 kapek. Poté začnete dávky po dobu dalších pěti dnů postupně snižovat, opět stejným způsobem. Tento proces byste měli opakovat jednou za 5 až 6 let.