Chléb bez hnětení jen z 5 ingrediencí - postup přípravy
Recept na chléb bez hnětení si zamilujete pro jeho snadnou a rychlou přípravu. Stačí smíchat 5 ingrediencí a můžete si pochutnávat na nejlepším pečivu, jaké jste jedli.
Ingredience
Vodu smíchejte s droždím, cukrem, solí a moukou. Vzniklé těsto přikryjte potravinovou fólií a nechte ho 12 hodin kynout na teplém místě.
Poznámka: Před použitím mouku prosejte, aby vzniklo hladké těsto bez hrudek.
Po této době těsto vložte do formy na chléb, vyložené pečicím papírem, který jste předem poprášili moukou a pečte ho při 220 °C po dobu 30 minut, pod pokličkou.
Poznámka: Na pečení je nejvhodnější litinová nebo keramická nádoba. Tu nejprve předehřejte v troubě a 220 °C. Až poté do ní vložte pečicí papír s těstem.
Po této době sejměte pokličku a chléb pečte dalších 10 minut.
Poznámka: Díky posledním deseti minutám získá pečivo křupavou zlatavou kůrku.
Chléb bez hnětení nechte vychladnout a poté jej podávejte s oblíbenou pomazánkou nebo jako přílohu k salátům či masovým pokrmům.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Alina FooDee