Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Chléb bez hnětení jen z 5 ingrediencí

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Chléb bez hnětení jen z 5 ingrediencí - postup přípravy

Recept na chléb bez hnětení si zamilujete pro jeho snadnou a rychlou přípravu. Stačí smíchat 5 ingrediencí a můžete si pochutnávat na nejlepším pečivu, jaké jste jedli.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vodu smíchejte s droždím, cukrem, solí a moukou. Vzniklé těsto přikryjte potravinovou fólií a nechte ho 12 hodin kynout na teplém místě. 

Poznámka: Před použitím mouku prosejte, aby vzniklo hladké těsto bez hrudek.

2. KROK

Po této době těsto vložte do formy na chléb, vyložené pečicím papírem, který jste předem poprášili moukou a pečte ho při 220 °C po dobu 30 minut, pod pokličkou.

Poznámka: Na pečení je nejvhodnější litinová nebo keramická nádoba. Tu nejprve předehřejte v troubě a 220 °C. Až poté do ní vložte pečicí papír s těstem.

3. KROK

Po této době sejměte pokličku a chléb pečte dalších 10 minut. 

Poznámka: Díky posledním deseti minutám získá pečivo křupavou zlatavou kůrku.

4. KROK

Chléb bez hnětení nechte vychladnout a poté jej podávejte s oblíbenou pomazánkou nebo jako přílohu k salátům či masovým pokrmům.

5. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Alina FooDee

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů