Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Plněné masové kuličky

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Plněné masové kuličky - postup přípravy

Netradiční masové kuličky z mletého masa si zamilujete už po prvním soustu. Plněné jsou tvarohem a rajčetem. Proto jsou i neuvěřitelné šťavnaté. Hodit se budou jak k rodinnému obědu, tak i k večeři.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte výrobou masového těsta, tj. kuřecí maso vložte do mísy a promíchejte spolu s jemně nasekanou cibulí, lisovaným česnekem, krupicí, solí, mletým pepřem, nakrájenou petrželkou a kefírem.




Měli byste získat polotuhou homogenní směs.

Dále si v misce rozmíchejte měkký tvaroh se solí, mletým pepřem, prolisovaným česnekem a s majonézou.

Rajče si omyjte a tence naplátkujte.

Nyní vše zkompletujte. K ruce si vezměte silikonovou formu na muffiny, vymažte ji trochou oleje a vložte část těsta do jednotlivých prohlubní.

Na každou porci následně navrstvěte menší množství tvarohové směsi.

Poklaďte půl plátkem rajčete.

Nakonec překryjte druhou vrstvou masového těsta. Takto dejte pokrm péct do trouby na cca 40 minut při teplotě 190 °C.

Upečené kuličky z kuřecího masa vyjměte z trouby, vyklopte opatrně z formy a ihned podávejte třeba s vařeným bramborem.

Hodit se ale budou i opečené brambory, hranolky, krokety a čerstvé pečivo. Doplnit porci lze o studené omáčky a dipy dle libosti. Přejeme vám dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů