Chlebové karbanátky se slaninou - postup přípravy
Chlebové karbanátky se slaninou jsou skvělou volbou, pokud nechcete v kuchyni trávit mnoho času. Vyzkoušejte rychlý recept podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem.
Základ
K dochucení
Na smažení
Chléb zalijte vodou, zatižte ho talířkem a nechte ho ponořený, než připravíte zbytek ingrediencí. Cibuli nakrájejte nadrobno a anglickou slaninu na kostičky.
Tip: Karbanátky se vám budou připravovat lépe, pokud nebude chléb úplně čerstvý.
Chléb sceďte, vymačkejte z něj maximum vody a roztrhejte ho na malé kousky. Přidejte k němu vejce a ingredience zamíchejte. Směs ochuťte solí, drceným kmínem, majoránkou a pepřem. Do směsi přidejte prolisovaný česnek a cibuli se slaninou.
Vše důkladně promíchejte a do těsta přidejte mouku. Z těsta vytvořte karbanátky o velikosti dlaně, které smažte v rozpáleném oleji, z každé strany, přibližně 4 minuty, dozlatova.
Tip: Chlebové karbanátky se slaninou servírujte posypané nasekanou petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem