Chlebový migas chudých Španělů - postup přípravy
Někdy neodhadneme množství pečiva a chléb nám ztvrdne, paní Romana Važanská však ví, jak využít i tyto zbytky a vytvořit z nich Migas. Říká se o něm sice, že jde o jídlo chudých Španělů, nicméně to nijak nesnižuje jeho lahodnou chuť i neodolatelnou vůni.
Ingredience
Starší chléb nakrájejte na kostičky. Stroužky česneku oloupejte a prolisujte. Papriku očistěte a nakrájejte na drobné kostičky. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Petrželku nasekejte nahrubo.
Na pánvi rozpalte dvě lžíce oleje. Zlehka na něm osmahněte česnek, ale pouze tak, aby se rozvoněl. Pokud byste jej připálili, zhořkl by. Na oleji s česnekem opečte kostičky chleba.
Na další pánvi rozpalte zbylý olej a zpěňte na něm cibuli. Přidejte kostičky papriky, osolte je, opepřete a opékejte dozlatova. Poté je smíchejte s opečeným chlebem.
Migas rozdělte na dva talíře a ozdobte nasekanou petrželkou. Do pokrmu můžete zpracovat například také zbytky slaniny či sýra, dochutit jej navíc můžete bylinkami či pálivými papričkami.
Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.