Chutná a zdravá rybí pomazánka - postup přípravy
Pokud si chcete dopřát rychlou a zdravou večeři, vsaďte na rybí pomazánku ze šprotů, která se hodí jak na světlé, tak na tmavé pečivo. Kromě jiného ji oceníte i na chlebíčky, pakliže budete plánovat společenské posezení s přáteli a rodinou.
Ingredience
V míse si rozmíchejte tavený sýr spolu s konzervovanými šproty. Poté přidejte do pomazánky mletou hořčici, sůl, a také mletý pepř dle chuti. Nyní si pokrájejte tmavý chléb na plátky, opečte jej z obou stran na suché pánvi a potírejte rybí pomazánkou. Pokrm podávejte třeba s kouskem rajčete nebo s okurkou. Přejeme vám dobrou chuť.
Bonusový recept: Rybí pomazánka se šalotkou
Nezaujal vás výše uvedený recept na rybí pomazánku? Potom se inspirujte tímto bonusovým receptem. Potřebovat budete následující ingredience:
- větší šalotka: 1 ks
- konzerva se sardinkami v oleji: 2 ks
- změklé máslo: 150 g
- mletý pepř: dle chuti
- sůl: dle chuti
- citronová šťáva: asi ½ lžičky
Postup přípravy rybí pomazánky se šalotkou
Nejprve oloupejte šalotku a najemno ji pokrájejte. Dále ji rozmíchejte v misce spolu se změklým máslem, konzervovanými sardinkami (které jste scedili od oleje) a ochuťte mletým pepřem, solí a citronovou šťávou dle preferencí. Připravenou směs nanášejte například na čerstvé rohlíky, housky nebo kváskový chléb. Uchovávejte v lednici do dalšího použití. Přejeme vám dobrou chuť.
Různé variace pomazánky z rybiček
Kromě másla a taveného sýru můžete použít jako pojítko surovin i kvalitní margarín, nebo třeba majonézu. Skvěle ochutí směs taktéž plnotučná hořčice a bylinky typu petrželka, pažitka a podobně. Šalotku pak lze v druhém receptu nahradit i klasickou cibulí.