Chutný sušenkový koláč s lahodným krémem připravený za pár minut - postup přípravy
Máte chuť na lahodný a zároveň jednoduchý dezert, jehož příprava vám nezabere několik hodin strávených v kuchyni? Pokud ano, je to ten pravý čas na vyzkoušení tohoto chutného a zároveň snadného koláče. Ten se skládá převážně z jemných sušenek a jádro tvoří lahodný mascarpone krém, který si naprosto zamilujete.
Ingredience
Celá příprava je velmi jednoduchá a skládá se z několika nenáročných kroků. Prvním z nich je příprava krému. Na ten budete nejdříve potřebovat našlehat smetanu, aby z ní vznikla mírně hustá hmota (použít můžete také ztužovač smetany, který vám celou práci značně usnadní). K ní poté postupně přidáte práškový a vanilkový cukr a pořádně promícháte.
K vzniklé směsi poté přimícháte také mascarpone a mixujete do té doby, než se všechny potřebné přísady krásně spojí a vytvoří lahodný krém. Ten by měl být spíše hustějšího rázu, takže v případě, že se vám zdá příliš řídký, přidejte na jeho zahuštění více mascarpone nebo opět použijte ztužovač smetany, který vám pomůže s držením správné konzistence krému.
Když máte krém připravený, je čas na finální verzi. V té stačí pouze připravit plech, na který rovnoměrně rozložíte vrstvu sušenek. Na tu poté nanesete polovinu krému, který rozetřete tak, aby byl hezky až po okraje sušenek. Stejným principem se pustíte i do druhé vrstvy na kterou poté opět uložíte sušenky.
Nakonec stačí pouze ozdobit nastrouhanou nebo roztopenou čokoládou a můžete dát zachladit do lednice. Tato část je velmi důležitá, protože dezert by měl v hladu strávit minimálně 3 hodiny a by hezky zatuhnul. Poté stačí pouze rozkrájet a můžete podávat. Dobrou chuť.
Náš tip: Když do mascarpone krému přidáte špetku nastrouhané citronové kůry, získá celý koláč velmi svěží nádech, který v teplých letních dnech jistě uvítáte.