Cikánské marinované kuřecí řízečky v kari koření - postup přípravy
Kuřecí řízky jsou skvělé. Už se ale za ta léta poněkud okoukaly, a tak hledáme všemožné zajímavé varianty tohoto oblíbeného pokrmu. Naši jsme pro vás skvělý a snadný recept na cikánské kuřecí řízečky, které jsou marinované v koření, a proto jsou velmi dobře ochucené a šťavnaté. Přísady na ně máte určitě neustále doma a je to perfektní nápad na zpestření rodinných obědů.
Ingredience
Kuřecí maso omyjte a očistěte od kousků šlach a odřízněte z nich středy. Poté maso nakrájejte na menší kousky. Do misky vyklepněte tři vajíčka. Oloupejte cibuli a nasekejte ji na jemné kostičky. Přidejte cibuli do misky s vajíčkem, dochuťte sójovou omáčkou, zahustěte třemi polévkovými lžícemi bramborového škrobu, přidejte lžičku soli, stejné množství sladké mleté papriky a podle chuti mletý černý pepř. Nakonec ještě přijde asi půl lžičky kari koření a vše smíchejte do jednolité směsi, kterou přelijte do uzavíratelné nádoby.
Všechny kousky kuřecího masa vložte do misky s vajíčkovou směsí, dobře je promíchejte, aby se maso ze všech stran obalilo vejcem a žádné dva plátky na sobě neležely čistými kousky masa. Naložené maso uzavřete v nádobě víkem a vložte je do lednice na 2 hodiny uležet.
Po dvou hodinách kuřecí maso vyndejte z lednice a v misce vše znovu lžící promíchejte. Na kamnech rozehřejte pánev s trochou rostlinného oleje a když je dobře rozpálená, vložte na ni jednotlivé kousky masa i s trochou vaječné směsi. Nechte je smažit z obou stran na středním až mírném ohni z každé strany několik minut, dokud nezezlátnou. Pak je otočte na druhou stranu a pokračujte ve smažení. Hotové řízečky přemístěte z pánve na talíř vyložený papírovými ubrousky, abyste odsáli přebytečný olej po smažení.
Stejným způsobem usmažte všechny marinované kuřecí řízečky. Připravte k nim brambory, hranolky, nebo bramborovou kaši, popřípadě si je dejte jen tak s chlebem či zeleninovým salátem a s velkou chutí podávejte klidně i jako součást slavnostnějšího menu.