Citronová marmeláda ze 3 ingrediencí - postup přípravy
Pochutnejte si na rychlé a velmi chutné citronové marmeládě. Je osvěžující, připravíte ji jen ze 3 ingrediencí a můžete ji podávat s pečivem nebo použít do dezertů.
Základ
Sirup
Citrony důkladně omyjte, odřízněte z nich okraje a zbytek ovoce nakrájejte na tenké plátky, které vložte do hrnce.
Tip: K mytí ovoce můžete použít jedlou sodu smíchanou s vodou. V takovém případě nezapomeňte citrony důkladně opláchnout.
Citrony zalijte studenou vodou, přikryjte je pokličkou a nechte je stát v místnosti s pokojovou teplotou do druhého dne. Poté hrnec postavte na sporák a jeho obsah začněte zahřívat.
Poznámka: Citrony nevařte. Jde pouze o to, aby se voda v hrnci zahřála.
Druhý den citrony přendejte do jiného hrnce a vodu, ve které byly ponořené, vylijte. Citrony zalijte čistou vodou a vařte je 20–30 minut, do změknutí kůry.
Poznámka: Pokud v citronech najdete pecky, odstraňte je.
Do pánve nalijte 600 ml vody, kterou smíchejte s cukrem a zahříváním vytvořte sirup – potrvá to přibližně 5 minut. Citrony sceďte, vmíchejte je do sirupu a vařte je 45 minut.
Citronovou marmeládou, včetně šťávy, naplňte sterilizované sklenice, které uzavřete víčky a nechte je volně chladnout dnem vzhůru.
Poznámka: Marmeládu z citronů uchovávejte na tmavém a chladném místě. Po otevření sklenice její obsah co nejdříve zkonzumujte.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Азбука Вкусных Рецептов
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.