Citronové sušenky s krémem jsou ideální pochoutkou k čaji - postup přípravy
Vychutnejte si ke kávě nebo k čaji jedinečné citronové sušenky, které se vám dokonale rozpustí v ústech. Recept je jednoduchý a velmi rychlý. Snadno je díky tomu připravíte pro hosty jako malou svačinku a přitom jim nebudete dávat nic kupovaného. Připravte je a užijte si jejich jemnou a jedinečnou chuť, kterou nic jiného nenahradí. Recept je na výrobu 18 kusů.
Těsto
Krém
Pamatujte, že všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu. Na těsto si připravte hlubokou mísu. Dejte do ní měkké máslo, cukr a špetku soli. Míchejte špachtlí nebo mixérem po dobu 2-3 minut. Máslo by mělo mít bílý nádech a nadýchanou strukturu. Přidejte vejce, citronovou šťávu a případně koření. Důkladně promíchejte. Přidejte mouku s práškem do pečiva a znovu promíchejte. Těsto musí být měkké, krémové a lepkavé.
Zakryjte fólií a dejte na 1-2 hodiny do lednice.
Nyní si připravte krém. Kondenzované mléko a citronovou šťávu smíchejte metličkou do hladka. Tímto postupem získáte hustou, lesklou a sametovou směs.
Krém také zakryjte potravinářskou fólií a dejte na 60 minut do lednice, aby byl stabilnější a lépe se s ním pracovalo.
Až budete mít tohle všechno připravené, můžete se pustit do kompletace.
Z těsta vytvarujte koule o průměru 2-2,5 cm. Předem si namažte ruce olejem.
Kuličky dejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte mezi nimi mezery. Měli byste získat 36 koulí.
Pečte je 6-7 minut na 180 stupňů. Jejich dno musí být hezky hnědé.
Nechte je vychladnout a spárujte sušenky, které budou mít podobný průměr. Krém dejte do cukrářského sáčku a naneste jej na jednu polovinu sušenky.
Druhou krém zakryjte.
Získáte dezert se vzhledem francouzských makronek, který bude chutnat skvěle.
Dobrou chuť.