Čokoládová bábovka s kousky ořechů - postup přípravy
Klasickou bábovku zná asi každý a většina lidí dá za pravdu, že ji nelze nemilovat, ovšem v této verzi je posunuta na naprosto novou úroveň. Stačí do ní přidat trochu více čokolády a vlašské ořechy a získáte dokonalé pohoštění nejen pro návštěvy.
Ingredience
Do velké mísy rozklepněte čtyři vejce a přidejte k nim cukr krystal se špetkou soli. Poté je důkladně vyšlehejte do pěny. Během procesu šlehání do nich postupně přilijte rostlinný olej. Následně se šleháním přestaňte a nalijte do těsta plnotučné mléko, vše prošlehejte metličkou. Přisypejte do mísy i Nesquik kakao a zašlehejte ho metličkou, totéž následně proveďte s neslazených kakaem.
Nyní do těsta zašlehejte i hladkou mouku po částech spolu s práškem do pečiva. Pokračujte octem a následně vymažte formu na bábovku (průměr 23 cm) máslem. Nalijte do ní hotové těsto a důkladně jej zarovnejte. Nasypejte do něj nasekané ořechy a kousky čokolády a dejte formu do trouby předehřáté na 180 stupňů. Pečte bábovku po dobu cca 35 minut a poté máte hotovo. Libovolně ji můžete polít čokoládovou polevou, dobrou chuť!