Čokoládové brownies rolky - postup přípravy
Každý má rád dorty a jejich jemnou chuť s velkým množstvím náplně. Využijte tento jednoduchý recept a připravte si nádherné čokoládové krémové brownies s mákem. Potřebovat budete jen snadno dostupné a levné ingredience, přičemž většinu z nich máte zaručeně doma i v tuto chvíli. Uvidíte, jak jsou lahodné, jemné, krémové a naprosto originální. Jejich výroba není složitá, i když se to na první pohled nemusí zdát.
Těsto
Krém
Nejdříve musíte oddělit žloutky od bílků. Vyšlehejte bílky mixérem, dokud nebudou tuhé a postupně přidávejte cukr. Poté přidejte žloutky a míchejte mixérem při nízké rychlosti do hladka. Přidejte všechny žloutky jeden po druhém za stálého míchání. Lehce promíchejte mixérem nebo ručně, dokud se důkladně nespojí.
Mouku postupně prosévejte do misky a míchejte do hladka. Následně přidejte mák a promíchejte.
Nechte těsto chvíli stát, poté přidejte kakao a promíchejte.
Plech zakryjte papírem na pečení a těsto rovnoměrně rozložte.
Pečte na 180 – 200 stupňů. Nechte vychladnout a odstraňte papír. Rozdělte na dvě stejné části.
Omotejte piškotovou roli ručníkem. Díky tomu se vám poté bude mnohem lépe tvarovat a rolky budou vypadat mnohem lépe.
Nyní můžete připravit krém. Smíchejte máslo o pokojové teplotě s cukrem a vanilkovým cukrem. Spojte mixérem. Přidejte tvaroh a dobře promíchejte mixérem. Pokud chcete, můžete přidat i trochu kokosu a znovu promíchat.
Mírně pokrčte piškot, abyste usnadnili tvarování. Vložte náplň doprostřed.
Stiskněte nahoře a zafixujte okraje.
Tímto způsobem vytvořte všechny rolky a nakrájejte na požadované porce. Dobrou chuť!