Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Čokoládové řezy s dětskými piškoty

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 35 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Čokoládové řezy s dětskými piškoty - postup přípravy

Z těsta s obsahem kvalitní hořké čokolády lze upéct korpus, který v kombinaci s kakaovým tvarohem se šlehačkou, piškoty a polevou poslouží jako základ skvělých řezů. Recept nám poskytla paní Dagmar Kazdová.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Na korpus

Na náplň

Na polevu

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Dejte rozlámanou čokoládu na těsto do vodní lázně a nechte ji rozpustit. Mezitím si rozklepněte vejce a oddělte bílky a žloutky. Z bílků ušlehejte tuhý sníh.

2. KROK

Změklé máslo v jiné míse rozšlehejte s cukrem a postupně do něj zašlehejte žloutky a rozpuštěnou čokoládu. Přidejte mouku s kypřicím práškem do pečiva, vymíchejte těsto a opatrně do něj zapracujte sníh tak, aby vše zůstalo nadýchané.

3. KROK

Těsto nalijte a rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Vložte plech do předem rozehřáté trouby na 180°C a pečte korpus, dokud nebude hotový, což můžete ověřit špejlí.

4. KROK

Zatímco korpus chladne, připravte si náplň. Ze smetany ke šlehání ušlehejte šlehačku, pak k ní přišlehejte tvaroh, cukr, kakao a oba ztužovače.

5. KROK

Vychladlý korpus rozkrojte podélně napůl a jednu polovinu namažte vrstvou meruňkové marmelády. Smíchejte rum s kávou, namočte do ní piškoty a pak je vyskládejte na marmeládu.

6. KROK

Tvarohovo-kakaovou náplň naneste na piškoty a přiklopte ji druhou polovinou korpusu. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu na polevu a přidejte do ní máslo. Míchejte tak dlouho, dokud se obě suroviny nerozpustí a nespojí.

7. KROK

Nalijte polevu na vršek dezertu a dejte ho na 2 hodiny do lednice ztuhnout. Na závěr dezert nakrájejte na řezy (nejlepší je krájet je horkým nožem, aby čokoláda nepraskala), ozdobte je dle fantazie a podávejte.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů