Čokoládovo-arašídové pralinky à la Snickers - postup přípravy
Dalším druhem nepečeného cukroví, který letos na Vánoce můžete vyzkoušet, jsou i tyto pralinky. Jejich výroba je více než jednoduchá a chutí připomínají oblíbenou tyčinku Snickers.
Ingredience
Dejte pražené arašídy do mixéru a rozmixujte je. Stejně tak to udělejte se sušenkami. V míse obě suroviny promíchejte, přidejte k nim kakao a opět promíchejte. Pak přidejte změklé máslo a promíchejte rukou. Ve vodní lázni rozpusťte 200 gramů hořké čokolády. Přidejte ji ke směsi a dobře promíchejte.
Rozložte si potravinářskou folii na stůl. Z části směsi udělejte úzký obdélník a upěchujte do placky. Doprostřed na délku pomocí cukrářského pytlíku naneste karamelovou pomazánku. Za pomoci fólie ji zabalte dovnitř placky a vytvarujte z těsta válečky (viz video). Ty pak dejte na hodinu do mrazáku.
Po rozbalení rozehřejte ve vodní lázni 50 gramů hořké čokolády, potřete jím vršek válečků a dejte je na 5 minut do lednice. Rozehřejte mléčnou čokoládu, dejte ji do cukrářského pytlíku a ozdobte jí vršek všech válečků. Po ztuhnutí je nakrájejte na vámi požadovanou velikost a servírujte.