Čokoládovo-pudinkový dezert s banánem - postup přípravy
Nepečené dezerty nabírají v posledních letech jak na oblíbenosti, tak na popularitě. Nemusíte totiž mít žádné cukrářské zkušenosti, a i přesto zvládnete z pár surovin vytvořit hotový zázrak.
Základ
Poleva
Do většího hrnce nalijte mléko a přidejte k němu čokoládový pudink s cukrem. Důkladně směs promíchejte a za stálého míchání ji vařte, dokud nezhoustne. Poté k pudinku přidejte máslo a míchejte, dokud se nerozpustí. Poté do něj postupně nalámejte na kousky všechny sušenky. Promíchejte směs, přidejte do ní strouhaný kokos, na kolečka pokrájené banány a znovu vše zamíchejte.
Nachystejte si talíř, dejte na něj kulatou dortovou formu (průměr 24 cm) a přendejte do ní směs. Důkladně ji zarovnejte. Nyní už jen připravte polevu. Do horkého mléka dejte čokoládu a míchejte ji, dokud se nerozpustí. Poté polevou zalijte dezert a dejte ho na dvě hodiny zatuhnout do lednice. Následně ho můžete podávat, dobrou chuť!