Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečené sušenkové koule s banánem obalené v kokosu

4,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut

Nepečené sušenkové koule s banánem obalené v kokosu - postup přípravy

Přípravy na Vánoce jsou v plném proudu. Pokud se poohlížíte po nějakém nepečeném cukroví, které by obohatilo vaši nabídku, ale jeho příprava nezabrala příliš mnoho času, úsilí a peněz, pak jste na správném místě. Našli jsme pro vás báječný recept na nepečené cukroví. Jedná se vlastně o sušenky smíchané s banánem. Tvarované do kulata a máčené v kokosu.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Rozbalte dva balíčky sušenek, jejichž množství by mělo odpovídat asi 330 gramům. Nalámejte je na menší kousky do misky elektrického mlýnku a rozemelte je na jemný prach. Sušenkovou drť vsypte do hluboké misky.

2. KROK

Připravte si tři dobře vyzrálé banány, které jsou na omak měkké, jejich slupka začíná lehce hnědnout, ale dužnina uvnitř je stále světlá. Oloupejte z nich slupku a položte je nejlépe na talíř. Pak vezměte drtič na brambory a s jeho pomocí banány rozdrťte na kaši. Pokud nemáte drtič na brambory, vystačíte si i obyčejnou vidličkou. Ale i když ho máte, nakonec stejně použijte vidličku, abyste získali z banánů opravdu jemnou a homogenní kaši. Této konzistence prostým drtičem nedocílíte.

3. KROK

Banánovou kaši vlijte do mísy k sušenkové drti a nejlépe ručně začněte hmotu míchat a hníst, abyste vytvořili soudržné, pružné a nelepivé těsto.

4. KROK

Nyní si připravte misku se strouhaným kokosem a volný talíř. Z banánového těsta odebírejte menší kousky o velikosti dlaně a formujte z nich kuličky. Každou obalte ve strouhaném kokosu a položte ji na talíř. Stejným způsobem zpracujte i zbylé množství těsta. Pokud vám zbyly nějaké sušenky navíc, můžete kuličky namísto kokosu obalit v sušenkové drti, anebo případně také v drcených oříšcích, čokoládové polevě nebo v různých druzích cukrářského zdobení, abyste vytvořili ještě dekorativnější dezert, který ozdobí třeba sváteční vánoční stůl. 

5. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů