Čokoládový a vanilkový domácí Termix - postup přípravy
Připravte si domácí termix ve dvou příchutích – čokoládové a vanilkové. Tento snadný recept kombinuje tvaroh a pudink do lahodného dezertu, který si zamiluje celá rodina.
Čokoládový Termix
Vanilkový Termix
Čokoládový Termix:
Do hrnce nalijte 500 ml mléka a přidejte 3 polévkové lžíce krystalového cukru. Vmíchejte balení čokoládového pudinku a za stálého míchání vařte, dokud pudink nezhoustne.
Jakmile je pudink hotový, vmíchejte do něj 100 g nasekané mléčné čokolády a mícháním ji nechte rozpustit.
Do horkého čokoládového pudinku postupně vmíchejte 500 g tučného tvarohu. Směs důkladně promíchejte, dokud nevznikne hladký a krémový čokoládový Termix.
Hotový Termix rozdělte do sklenic a nechte ho vychladnout v lednici alespoň po dobu 30 minut.
Vanilkový Termix:
Stejným způsobem připravte vanilkový Termix. Do hrnce opět nalijte 500 ml mléka, přidejte 3 polévkové lžíce cukru a vanilkový pudink.
Za stálého míchání uvařte pudink a ihned do něj přidejte 100 g bílé čokolády. Míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí.
Do horkého vanilkového pudinku postupně vmíchejte dalších 500 g tvarohu. Termix poté nalijte na vrstvu čokoládového Termixu v pohárech. Opět ho dejte do lednice, kde ho nechte vychladnout, dokud neztuhne.
Po vychladnutí je domácí čokoládovo-vanilkový Termix připraven k podávání. Můžete ho ozdobit podle chuti a servírovat jako sladkou svačinku nebo dezert.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Var a peč s Martinkou