Krémová květáková polévka s vločkami

i Zdroj fotografie: Hana Petrášová
ČAS PŘÍPRAVY
20 minut
ČAS VAŘENÍ
20 minut
NÁROČNOST
Snadná

Krémová květáková polévka s vločkami - postup přípravy

Krémová květáková polévka se zeleninou a vločkami podle receptu od paní Hany Petrášové zahřeje nejen na těle, ale také na duši. Obsahuje spoustu vydatné zeleniny a voňavého koření, které propůjčí této polévce výjimečnou vůni i chuť.
1. KROK

V hrnci rozehřejte máslo s trochou rostlinného oleje a orestujte na něm mrkev pokrájenou na kostičky a po chvíli kousky oloupaných brambor. Asi 5 minut společně restujte, poté přisypejte hrst vloček a ještě chvíli pokračujte v restování. Obsah hrnce poté zalijte vroucí vodou s rozpuštěným zeleninovým bujónem, anebo zeleninovým vývarem. Dobře promíchejte, přidejte sůl, kmín, mletý černý pepř, majoránku, čerstvý tymián a menší hlavu květáku rozdělenou na růžičky. Přihoďte také pokrájený pórek a všechnu zeleninu společně vařte asi 20 minut, dokud nezměkne.

2. KROK

Do mističky vyklepněte vejce a zalijte ho mlékem. Obojí rozkvedlejte dohladka a tuto směs za stálého míchání vlijte do hrnce s uvařenou zeleninou. Směs dochuťte podravkou a ještě chvíli povařte. Nakonec přidejte pár strouhnutí muškátového oříšku, hrst čerstvého libečku a celou polévku tyčovým mixérem promixujte dohladka.

3. KROK

Hotovou polévku podávejte posypanou trochou strouhaného sýra a jemně nasekané čerstvé pažitky. Použít můžete i pažitkové kvítky, které dodají polévce nejen chuť, ale i nádherný vzhled.

Co si myslíte o receptu?
5/5 (82%) 268 hlasů
Nahlásit chybu
109 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt