Čokoládový cheesecake s Bebe sušenkami - postup přípravy
Lahodný čokoládový cheesecake podle receptu od paní Pavlíny Bušové vás okouzlí svojí jemnou chutí a také jednoduchou přípravou. Nejlépe chutná vychlazený přímo z lednice.
Těsto
Poleva
Sušenky rozdrťte nebo rozemelte najemno a přidejte k nim rozpuštěné máslo. Hotovou směs vtlačte rukama do dortové formy vyložené potravinářskou fólií. Dortovou formu vložte do ledničky.
Nad párou rozpusťte čokoládu na vaření, dokud z ní nevznikne hladká poleva.
Ve větší misce rozmíchejte tvaroh s nevyšlehanou smetanou na šlehání. Do směsi přidejte vychladlou rozpuštěnou čokoládu na vaření. Směs dobře prošlehejte a rozetřete ji na připravený korpus.
Na polevu rozpusťte nad párou čokoládu ve smetaně ke šlehání. Nechte ji krátce zchladnout, nalijte ji na dort a rovnoměrně ji rozetřete.
Dejte dort do lednice a nechte ho v ní ztuhnout, ideálně přes noc. Poté ho nakrájejte na porce a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.