Čokoládový dort bez mouky a pečení - postup přípravy
Čokoládový dort bez mouky potěší všechny, kteří neradi pečou. Příprava dezertu nevyžaduje použití trouby a postup je tak jednoduchý, že ho zvládnou i začátečníci.
Ingredience
Do mísy vložte rozlámané sušenky a ponorným mixérem je rozmixujte na hladký prášek, který smíchejte se změklým máslem.
⅓ sušenek vyplňte dno dortového ráfku a pomocí sklenice a lžíce ho uhlaďte. V hrnci smíchejte mléko s kávou a na mírném ohni ji 1 minutu rozpouštějte.
Následně přidejte do hrnce kondenzované mléko, ingredience zamíchejte a přidejte hořkou čokoládu. Směs zahřívejte další 2 minuty, dokud se čokoláda nerozpustí, a poté hrnec odstavte z tepla.
Poznámka: Trochu čokolády si nechte bokem na závěrečné zdobení.
V míse jemně smíchejte smetanový sýr s rozpuštěnou čokoládou a následně směs rozmixujte dohladka. ⅓ čokoládového krému rozprostřete na korpus v dortovém ráfku, zarovnejte ho a posypte druhou třetinou rozmixovaných sušenek, které uhlaďte.
Poznámka: Tento postup opakujte, dokud budete mít ingredience. Vrstvení byste měli zakončit čokoládovým krémem.
Na závěr nastrouhejte trochu zbylé čokolády najemno a posypejte s ní povrch dortu.
Poznámka: Čokoládový dort bez mouky můžete servírovat ihned nakrájený na kousky. Lepší strukturu i chuť ale získá, když ho vložíte na pár hodin do lednice.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Gesund und schnell