Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Čokoládový dort s jablky jen ze 2 ingrediencí

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 23 minut

Čokoládový dort s jablky jen ze 2 ingrediencí - postup přípravy

Lahodný čokoládový dort s jablky je ideální pro všechny, kteří neradi používají troubu. Dezert má jemnou strukturu, je nadýchaný a připravíte ho jen ze 2 ingrediencí.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Jablka oloupejte, zbavte je jádřinců a nakrájejte je na kousky, které vložte do hrnce a zalijte vodou tak, aby byla zcela ponořená. Jablka vařte 20 minut. 

2. KROK

Čokoládu nakrájejte na kousky a rozpusťte ji ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě – potrvá to přibližně 3 minuty. 

3. KROK

Jablka sceďte a vložte je do mixéru. Přilijte k nim rozpuštěnou čokoládu a ingredience rozmixujte do hladka. Vzniklou směs nalijte do dortového ráfku a vložte ji na 2–3 hodiny do lednice. 

4. KROK

Tip: Aby se dezert z ráfku lépe vyndával, jeho stěny vyložte pečicím papírem nebo cukrářskou fólií. 

5. KROK

Jakmile dezert ztuhne, vyjměte ho z dortového ráfku a servírujte ho nakrájený na kousky. 

Tip: Pokud chcete, aby dezert vypadal slavnostněji, servírujte každou porci s trochou šlehačky. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Schnelle Rezepte

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů