Čokoládový dort s jablky jen ze 2 ingrediencí - postup přípravy
Lahodný čokoládový dort s jablky je ideální pro všechny, kteří neradi používají troubu. Dezert má jemnou strukturu, je nadýchaný a připravíte ho jen ze 2 ingrediencí.
Ingredience
Jablka oloupejte, zbavte je jádřinců a nakrájejte je na kousky, které vložte do hrnce a zalijte vodou tak, aby byla zcela ponořená. Jablka vařte 20 minut.
Čokoládu nakrájejte na kousky a rozpusťte ji ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě – potrvá to přibližně 3 minuty.
Jablka sceďte a vložte je do mixéru. Přilijte k nim rozpuštěnou čokoládu a ingredience rozmixujte do hladka. Vzniklou směs nalijte do dortového ráfku a vložte ji na 2–3 hodiny do lednice.
Tip: Aby se dezert z ráfku lépe vyndával, jeho stěny vyložte pečicím papírem nebo cukrářskou fólií.
Jakmile dezert ztuhne, vyjměte ho z dortového ráfku a servírujte ho nakrájený na kousky.
Tip: Pokud chcete, aby dezert vypadal slavnostněji, servírujte každou porci s trochou šlehačky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Schnelle Rezepte