Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

„Čokoládový polibek“ – jemný, elegantní a extrémně lahodný dort

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

„Čokoládový polibek“ – jemný, elegantní a extrémně lahodný dort - postup přípravy

Křehké tmavé těsto, tmavý a světlý šlehačkový čokoládový krém svrchu sypaný strouhanou čokoládou. To je ve zkratce popsaný dort s romantickým názvem „čokoládový polibek“, který svému jménu nezůstává nic dlužen. Lahodnější dort jste ještě neochutnali.

Ingredience pro:
10 porcí

Korpus

Tmavý krém

Světlý krém

Kuchařka
Kuchařka:

Nejprve připravte korpus. Vyklepněte vajíčka a oddělte bílky od žloutků. Bílky vyšlehejte s cukrem do tuhé pěny. Žloutky smíchejte s vanilkovou esencí a kávou a vyšlehejte do jemné pěny, kterou jemně vmíchejte do bílkové hmoty. Na kamnech ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a tenkým pramínkem ji přilijte do těsta a důkladně rozmíchejte. Nakonec hmotu zasypejte prosátou hladkou moukou a zadělejte tekutější těsto. To vlijte do kulaté dortové formy vyložené pečicím papírem a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C péct asi 15 minut.




Pro výrobu tmavého krému rozpusťte čokoládu ve vodní lázni, přidejte k ní pět čajových lžiček horké vody a dobře rozmíchejte. Přisypejte také kakaový prášek, moučkový cukr a sůl a přilijte smetanu. Rozmíchejte do hladké konzistence a odstavte z kamen.

Podobně vyrobte i druhý krém, jen s tím rozdílem, že šlehačku vyšlehejte do pěny, vmíchejte do ní rozpuštěnou želatinu a nakonec rozpuštěnou čokoládu.


Když je korpus upečený, nechte ho trochu zchladnout a naneste na něj nejprve tmavý krém a poté světlý. Sestavený dort vložte do lednice vychladit a ztuhnout alespoň na 2 hodiny. Nakonec nastrouhejte čokoládu a zasypejte jí celý povrch dortu.

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů