Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Čokoládový vulkán se smetanou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 55 minut

Čokoládový vulkán se smetanou - postup přípravy

Mít tak pohádkové město z čokolády! To by byla paráda! A co takhle celý svět z čokolády, kde by rostly čokoládové stromy s listím z marcipánu a z nebe pršel karamel! Moře a řeky by byly z čokolády a smetany a vybuchovaly by tu čokoládové sopky! To by bylo! A víte co? Proč si takovou čokoládovou sopku se smetanou nezkusit vyrobit? Určitě tím potěšíte nejen svoje děti!

Ingredience pro:
10 porcí

Krémové jádro

Těstová hora

Smetanová láva

Ozdoba

Kuchařka
Kuchařka:

Připravte vařený krém na jádro vulkánu. Smíchejte v kastrůlku dvě vajíčka s vanilkovým cukrem, přilijte mléko a přisypejte škrob a promíchejte a postavte na kamna. Za stálého míchání při středním plameni přiveďte k varu a vařte, dokud nezískáte hustý pudinkový krém. Pak odstavte z ohně a nechte zchladnout.




Pro přípravu těsta rozbijte do misky čtyři vajíčka, přidejte cukr a dobře rozšlehejte. Přilijte kefír a olej, 3 lžíce kakaa, mouku, prášek do pečiva a zadělejte husté, polotekuté těsto. Dno dortové formy vyložte pečicím papírem a stěny vymastěte trochou oleje nebo másla. Čokoládové těsto pak vlijte do formy a doprostřed nalijte uvařený mléčný krém. Párkrát s formou lehce ťukněte, aby se krém dostal co nejníže do těsta a vložte do předehřáté trouby péct na 180 °C asi 40 minut.


Po dopečení vyjměte dort z formy, položte ho na tác a vraťte zpět dortový kroužek. Připravte smetanovou lávu tak, že smícháte smetanu s cukrem a vanilkovým cukrem a nalijete ji doprostřed dortu, kde by měla vzniknout v místě nalití krému malá prohlubeň. Z této prohlubně pak lžící rozlévejte smetanu po celém těle dortu a nechte lehce zchladnout. Pak sejměte dortový kroužek, rozpusťte čokoládu a zdobicím sáčkem vytvořte po celém obvodu dortu čokoládové cákance. Přejeme vám spoustu zábavy a dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů