Corn Flakes sušenky s lískovými oříšky - postup přípravy
Sladké, chutné, ale i zdravé a plné vlákniny a minerálů. Sušenky nemusejí být jen vzorem nezdravého stravování, přitom ale zůstávají stále neskutečně chutné. Přesvědčte se na vlastní chuťové pohárky a upečte si je podle receptu od paní Anny Horáčkové.
Ingredience
Změklé máslo vložte do mísy, zasypejte jej cukrem a utřete obojí dohladka. Do oslazeného másla zašlehejte vejce a vanilku a vytvořte hladkou a krémovou konzistenci.
Hladkou mouku smíchejte s práškem do pečiva a mletými oříšky a tuto směs vmíchejte do našlehané máslové hmoty. Do výsledného těsta vmíchejte nadrobno nasekanou čokoládu a kukuřičné lupínky Corn Flakes.
Z těsta odebírejte lžící dávky, které vyhazujte na plech pokrytý pečicím papírem a jemně je stlačte na placku. Když je plech plný, vložte sušenky do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C a nechte je péct asi 10 až 12 minut. Po dopečení je nechte vychladnout a podávejte.