Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Cuketová nádivka s uzeninou a česnekem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Cuketová nádivka s uzeninou a česnekem - postup přípravy

Cuketová nádivka podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem je šťavnatá a na povrchu křupavá. Pokrm poslouží jako lehký oběd nebo rychlá teplá či studená svačinka.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Na vymazání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nadrobno nakrájejte oloupanou cibuli, šunkový salám a najemno nasekejte petrželku. 

Poznámka: Místo šunkového salámů můžete použít gothaj nebo uzené maso a další uzeniny dle vlastní chuti.

2. KROK

Následně nakrájejte rohlík na malé kousky a omyté cukety nastrouhejte na hrubém struhadle. 

Poznámka: Před strouháním z cuket odřežte jejich okraje. Pokud jsou cukety velké a obsahují mnoho zrn, vnitřek vydlabejte dle potřeby.

3. KROK

Do nastrouhaných cuket vmíchejte vejce, směs osolte, opepřete, přidejte do ní prolisovaný česnek, hladkou mouku, rohlík a cibuli s uzeninou. Ingredience důkladně promíchejte a vytvořte těsto. 

4. KROK

Poznámka: Pokud jsou cukety příliš vodnaté, přidejte více mouky. Snahou je docílit husté směsi, s kterou se vám bude dobře pracovat.

5. KROK

Zapékací mísu vymažte olejem, vysypte ji moukou a rovnoměrně do ní rozprostřete připravené těsto.

Tip: K vymazání zapékací mísy nepoužívejte máslo, jelikož obsahuje vodu a pokrm by se mohl během pečení připalovat.

6. KROK

Cuketovou nádivku pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 35–45 minut. 

Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Pokrm by měl být upečený dozlatova.

7. KROK

Nádivku servírujte nakrájenou na kousky. Můžete ho podávat s kečupem, tatarkou nebo jiným oblíbeným dipem a čerstvým pečivem. 

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů